gundské plnené jablká
Čo potrebujeme:
300 ml červeného burgundského vína
4 jablká (pevná odroda)
100 g cukru
pol kúska škoricovej kôry
2 klinčeky
Plnka:
100 g smotanového tvarohu
1 čajová lyžička jemne nasekaných pistáciových orieškov
pol čajovej lyžičky strúhanej citrónovej kôry
2 lyžice cukru
Postup:
Jablká očistíme, priečne rozpolíme a jadrovníky vyberieme. Potom ich položíme do misky reznou plochou nadol. Víno zmiešame s cukrom a nalejeme na jablká. Pridáme škoricu a klinčeky. Dusíme 6 minút pri výkone 600 W. Vychladnuté jablká naplníme plnkou vymiešanou z tvarohu a citrónovej kôry. Podávame posypané nasekanými pistáciovými orieškami. Tip: Aby jablká sčerveneli rovnomerne, v polovici dusenia ich obrátime.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář